Yogadag 28 maart 2020

Tijdens deze dag gaan we aan het werk met yoga, pranayama en ontspanning. Een aantal oefeningen vullen we aan met de nodige theorie. Deze kan je inzicht geven in waarom je een bepaalde houding doet en wat het effect hiervan kan zijn.

Een mooie gelegenheid om je eigen yoga-beoefening te verdiepen, of om gedegen kennis te maken met yoga.

Wij zijn Inez en Britte. We zijn allebei allebei erkend yogadocent en hebben elkaar zes jaar geleden leren kennen tijdens onze opleiding bij De Blikopener in Tilburg.

Yoga is voor ons beiden een onuitputtelijke inspiratiebron. Onze benadering van yoga is praktisch en down-to-earth, vanuit de eigen beleving en met nieuwsgierigheid naar filosofie, biologie en fysiologie.

Plaats
We ontmoeten elkaar in de yogaruimte bij Centrum FRITS, Bredaseweg 41, Baarle Nassau. Voor route informatie: http://www.centrum-frits.nl

Wat neem je mee?
Een yogamatje/-kussentje (eventueel hebben we een matje voor je). Trek verder lekker losse kleding aan. Neem warme sokken en een dekentje mee voor tijdens de ontspanning.

Meedoen?
Deelname kost €50,- voor de hele dag, koffie en thee inbegrepen. Daarnaast brengt iedereen iets lekkers te eten mee voor de lunch.

Voor vragen en/of aanmelding stuur een mailtje naar Britte Vermeulen: koalayoga@xs4all.nl of bel/WhatsApp Inez van’t Zelfden: 06-50913898.

Bij voldoende deelname gaat de dag door,
dus misschien zien we je dan!
Groetjes, Inez en Britte

Programma:

9:45 uur          welkom en kennismaking

10:15 uur        hatha yoga.
Een uitgebreide yogales gegeven door ons beiden waarin we elkaar afwisselen als een soort estafette. Zo kun je de dag goed beginnen en de aandacht brengen naar je eigen lichaam en wat je van binnen meemaakt. Elke nieuwe les hatha yoga is een avontuur op zich!

12:15 uur        lunch
We delen samen de meegebrachte lunch.

12:45 uur        theorie
We gaan wat dieper in op een stukje yoga achtergrond.

13:30 uur        mindfulness wandeling
Een meditatieve wandeling door het landgoed achter Centrum Frits. Zo kan je na de yogaoefeningen en de gesprekken van de ochtend, even een frisse neus halen.

14:30 uur        yoga Nidra: ontspanningsyoga
Yoga Nidra is de yogavorm die gaat over diepe ontspanning. In diepe ontspanning wordt het mogelijk indrukken te verwerken, ervaringen te verteren, ideeën te creëren en het lichaam te herstellen tot op celniveau.

15:30 uur        thee en afsluiting
uitloop tot 16:00 uur

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close